Cold Brew kopen: Wat is de beste ijskoffie?

Ben je op zoek naar een verfrissend drankje tijdens warme zomerdagen? Dan is een ijskoffie de perfecte keuze. IJskoffies zijn er in allerlei soorten en maten, maar Cold Brew koffie is de nieuwste trend. In deze uitgebreide gids vertellen we je alles wat je moet weten over Cold Brew koffie en waar je de beste varianten kunt kopen.

Wat is Cold Brew koffie?

Cold Brew koffie is een unieke manier om koffie te zetten. In plaats van warm water, wordt koud water gebruikt om de koffie te extraheren. Dit proces duurt veel langer dan het zetten van een normale kop koffie, omdat de koffiebonen minstens 12 uur in het koude water moeten trekken om alle smaken en aroma’s vrij te geven. Door de lange extractietijd is Cold Brew koffie minder bitter dan normale koffie en heeft het een veel zachtere, rondere smaak.

Wat zijn de voordelen

Naast de unieke smaak heeft Cold Brew koffie ook een aantal voordelen ten opzichte van normale koffie. Omdat het koude water de koffiebonen langzaam en voorzichtig extracteert, bevat Cold Brew koffie minder zuren en bitterstoffen. Dit maakt het veel gemakkelijker voor mensen met een gevoelige maag om te genieten van koffie. Daarnaast bevat Cold Brew koffie minder cafeïne dan normale koffie, waardoor het een perfect drankje is voor mensen die minder cafeïne willen consumeren.

Waar koop je de beste Cold Brew koffie?

Cold Brew koffie is nog niet zo gemakkelijk te vinden in de supermarkt, maar er zijn een aantal speciaalzaken en koffiebars die het aanbieden. Hier zijn onze topkeuzes voor de beste plekken om Cold Brew koffie te kopen:

 • Stielman Koffiebranders
  Stielman Koffiebranders is een koffiebranderij en koffiebar in Rotterdam die bekend staat om zijn hoogwaardige koffiebonen. Hun Cold Brew koffie wordt gemaakt met zorgvuldig geselecteerde bonen en is perfect gebalanceerd, met een zoete, fruitige smaak.
 • Coffee Company
  Coffee Company is een keten van koffiebars die bekend staat om zijn duurzame koffie. Hun Cold Brew koffie is gemaakt met biologische bonen en heeft een intense, chocoladeachtige smaak.
 • White Label Coffee
  White Label Coffee is een koffiebar in Amsterdam die bekend staat om zijn experimentele koffiebereidingen. Hun Cold Brew koffie is gemaakt met bonen uit Ethiopië en heeft een bloemige, fruitige smaak met tonen van jasmijn en bessen.
 • Blommers Coffee
  Blommers Coffee is een koffiebranderij en koffiebar in Nijmegen die bekend staat om zijn specialty koffie. Hun Cold Brew koffie is gemaakt met bonen uit Guatemala en heeft een zoete, nootachtige smaak met tonen van chocolade en karamel.
 • Back to Black Coffee
  Back to Black Coffee is een koffiebar in Amsterdam die bekend staat om zijn kwalitatieve koffie. Hun Cold Brew koffie wordt gemaakt met bonen uit Colombia en heeft een volle, rijke smaak met tonen van citrus en karamel.

Hoe maak je zelf Cold Brew koffie?

Als je liever zelf Cold Brew koffie maakt, is dat ook mogelijk. Het enige wat je nodig hebt is koud water, koffiebonen en een filter. Hier is een eenvoudig recept voor Cold Brew koffie:

 1. Maal 200 gram koffiebonen grof en doe ze in een grote glazen pot.
 2. Voeg 1,5 liter koud water toe en roer goed.
 3. Zet de pot in de koelkast en laat de koffie minstens 12 uur trekken.
 4. Plaats een filter in een trechter en giet de koffie door het filter in een andere pot.
 5. Serveer de Cold Brew koffie met ijsblokjes en eventueel melk en suiker naar smaak.

Veelgestelde vragen

Is Cold Brew koffie minder cafeïnehoudend dan normale koffie?

Ja, Cold Brew koffie bevat minder cafeïne dan normale koffie. Dit komt omdat het koude water de cafeïne minder snel en minder efficiënt uit de bonen trekt.

Moet ik speciale koffiebonen gebruiken voor Cold Brew koffie?

Nee, je kunt elke soort koffiebonen gebruiken voor Cold Brew koffie. Het is wel aan te raden om te kiezen voor een kwalitatieve koffieboon met een smaakprofiel dat goed past bij de zachte, rondere smaak van Cold Brew koffie.

Hoe lang kan ik Cold Brew koffie bewaren?

Je kunt Cold Brew koffie tot een week bewaren in de koelkast. Het is wel belangrijk om de koffie goed afgesloten te bewaren om oxidatie en smaakverlies te voorkomen.

Kan ik melk en suiker toevoegen aan Cold Brew koffie?

Ja, je kunt melk en suiker toevoegen aan Cold Brew koffie naar smaak. Veel mensen drinken Cold Brew koffie met melk en suiker omdat het de smaak nog zachter maakt.

Is Cold Brew koffie gezonder dan normale koffie?

Cold Brew koffie bevat minder zuren en bitterstoffen dan normale koffie, wat het gemakkelijker maakt voor mensen met een gevoelige maag om te genieten van koffie. Daarnaast bevat Cold Brew koffie minder cafeïne dan normale koffie, wat het een perfect drankje maakt voor mensen die minder cafeïne willen consumeren. Echter, het blijft belangrijk om in gedachten te houden dat Cold Brew koffie nog steeds cafeïne en andere stoffen bevat die een effect kunnen hebben op de gezondheid.

Conclusie

Cold Brew koffie is een heerlijk verfrissend alternatief voor normale koffie tijdens warme zomerdagen. Door het unieke zetproces heeft Cold Brew koffie een zachtere, rondere smaak en bevat het minder zuren en bitterstoffen dan normale koffie. Daarnaast bevat Cold Brew koffie minder cafeïne dan normale koffie, waardoor het een perfect drankje is voor mensen die minder cafeïne willen consumeren.

Als je op zoek bent naar de beste Cold Brew koffie, kun je terecht bij speciaalzaken en koffiebars zoals Stielman Koffiebranders, Coffee Company, White Label Coffee, Blommers Coffee en Back to Black Coffee. Als je liever zelf Cold Brew koffie maakt, is dat ook mogelijk met een paar eenvoudige stappen.

Onthoud dat Cold Brew koffie nog steeds cafeïne en andere stoffen bevat die een effect kunnen hebben op de gezondheid. Het is dus belangrijk om het met mate te drinken en altijd te overleggen met een arts als je gezondheidsproblemen hebt.

Hopelijk heb je nu alle informatie die je nodig hebt om te genieten van een heerlijke kop Cold Brew koffie. Proost!